Leestijd: 3 minuten

Ik denk dat vrijwel iedereen het wel herkent. Na een lange nacht slapen, stap je het bed uit met een opvallende puist. Het liefst blijft u de hele dag thuis om hem niet te tonen aan de buitenwereld. Schaamte is vaak het gevoel dat met puistjes gepaard gaat. Ondanks dat iedereen er wel eens mee te maken krijgt en het er nu eenmaal bijhoort, schaadt het bij vele mensen het zelfvertrouwen. Om weer iets meer zelfvertrouwen te krijgen, zijn er aantal manieren waarop u de puistjes kunt verminderen:

 • Reinig het gezicht
  Een van de belangrijkste manieren om de puistjes buiten de deur te houden, is het goed schoonhouden van uw gezicht. En hier wordt niet het dagelijkse gebruik van een make-up remover bedoeld. Het gezicht heeft namelijk een grondigere schoonmaak nodig. Uiteraard is het goed om voor het slapen gaan even uw gezicht te reinigen, maar dit mag in de ochtend ook zeker niet vergeten worden. Tijdens de slaap komen er namelijk veel bacteriën op het gezicht die de poriën weer kunnen verstoppen. En die moeten er ‘s ochtends weer afgeboend worden! Een goede manier om het gezicht te reinigen, is het gebruiken van een cleanser. De cleanser verwijdert het overtollige vet en vuil van de huid.

 

 • Gebruik niet te veel producten
  Er bestaan ontzettend veel huidproducten, van maskers en cleansers tot voedende crèmes. Een goede verzorging van de huid is belangrijk voor het verminderen van puistjes, maar een goede verzorging betekent niet dat alle diverse huidproducten gebruikt moeten worden. Een te veel aan huidproducten kan namelijk een averechts effect hebben. Door veel producten te gebruiken kunnen de poriën juist verstopt en de talgproductie verstoort raken. Kies daarom maar enkele producten die goed voor uw huid werken.

 

 • Passende producten
  Uiteraard is door het ruime aanbod aan verzorgingsproducten door de bomen en bos niet meer te zien. Wat is nu het juiste product? Welk product zorgt er nu voor dat die irritante puistjes verdwijnen?

  Er springt echter niet een product boven alle anderen uit. Het is belangrijk om verzorgingsproducten te zoeken die bij uw huidtype passen. Hoe de huid reageert op bepaalde producten hangt namelijk af van het huidtype. Producten met salicylzuur of tea tree olie kunnen goed tegen puistjes werken, maar als uw huid daarop reageert met irritatie en roodheid, is dit niet het juiste product voor u. Twijfelt u over een bepaald verzorgingsproduct? Schroom dan niet om een dermatoloog in te schakelen.

 

 • Go natural
  Natuurlijk geeft een dikke laag make-up het zelfvertrouwen een boost, maar voor de puistjes is gezichtsmake-up funest. Make-up zorgt er namelijk voor dat de poriën worden afgesloten waardoor ze eerder verstopt kunnen raken. Tevens kan het gebruik van de verkeerde make-up de aanmaak van puistjes stimuleren. Bepaalde ingrediënten van de producten kunnen immers voor meer irritatie en ontstekingen van de huid zorgen. Af en toe uw dagelijkse make-up routine overslaan, is dus helemaal geen gek idee.

 

 • Vervang uw kussensloop
  Tijdens het slapen gaan alle processen in uw lichaam gewoon door. De huid verliest ‘s nachts dan ook vele dode huidcellen en andere vuiligheden. Dit komt uiteraard allemaal op uw kussensloop terecht. Het kan daarom goed helpen om om de paar dagen uw kussensloop te vervangen. Zo voorkomt u dat alle vuiligheden weer op uw gezicht terechtkomen.

 

 • Stomen
  Stomen van het gezicht is een effectieve manier om uw gezicht eens goed te reinigen. Door de hitte van het stomen openen de poriën zich en bovendien zweet u alle vuiligheden eruit. Hierdoor is er minder ruimte voor bacteriën om irritatie en ontsteking van de huid te veroorzaken. Puistjes zullen minder snel verschijnen en minder opvallend zijn.

 

 • Knijp de puistjes niet uit
  Tot slot: knijp de puistjes absoluut niet uit! Hoe verleidelijk dit ook vaak is, het werkt alleen maar averechts. Door ze uit te knijpen zullen de puistjes in plaats van sneller verdwijnen juist sneller terugkomen. Door de druk op de huid wordt ook een hoeveelheid talg weer teruggeduwd waardoor infecties kunnen ontstaan. De huid blijft alleen maar langer geïrriteerd en ontstoken. Probeer er dus vanaf te blijven!

Wil je snel van je puistjes & acne af?

Bekijk dan ook meteen even "In 4 stappen de baas over jouw acne":

 • In 4 simpele stappen verlost van je puistjes;
 • Samengesteld door experts en ervaringsdeskundigen;
 • Tijdelijk afgeprijsd en 5 gratis extra's;
 • Afgelopen maand gingen meer dan 89 mensen je voor via deze aanpak.

 

Bedoordeel dit artikel