Leestijd: 8 minuten

Inhoudsopgave

Wij weten als geen ander dat het ontzettend moeilijk kan zijn om je weg te vinden in alle middelen die er beschikbaar zijn tegen puistjes en acne. Om je toch een beetje te helpen hebben wij een overzicht gemaakt van de beste en/of meest gezochte voedingssupplementen tegen puistjes en acne. Per product leggen we precies uit wat het is, waar het bij helpt, wat de kracht van het supplement is en hoe je het gebruikt. We hebben de producten op willekeurige volgorde gezet, zodat jij zelf kunt beoordelen welk product het best bij jou past.

1. Artelle Acnaform Capsules

Wat is het?

Dit product valt onder de voedingssupplementen. De capsules hebben een geneeskrachtige werking op acneklachten van binnenuit.

Waar helpt het bij?

Artelle Acnaform Capsules werken zoals gezegd effectief tegen acneklachten van binnenuit. Hierdoor worden de symptomen van acne, zoals pukkeltjes puistjes en mee-eters niet direct bestreden of behandeld. De bron van de klachten wordt echter wel aangepakt.

Wat is de kracht van dit product?

De capsules zijn geschikt om onzuiverheden van de huid van binnenuit aan te pakken. Hierdoor worden bestaande klachten niet direct verminderd of bestreden, maar de kans op eventuele volgende onzuiverheden wel verkleind. Door de verbeterende werking van de voedingssupplementen in de capsules op de huid, is de huid beter opgewassen tegen de boosdoeners van acne.

Hoe gebruik je het?

De capsules dienen oraal ingenomen te worden. Bij ernstige en acute acneklachten wordt aangeraden driemaal daags één capsule in te nemen. Het liefst na een maaltijd en met een glas water. Wanneer het om milde en aanhoudende klachten gaat, is het voldoende om dagelijks één capsule in te nemen.

Let op!

Overschrijd de aanbevolen dosering niet. Daarnaast is het belangrijk om voor het gebruik van de supplementen in combinatie met een zwangerschap, medicijngebruik, lactatie of een ziekte eerst een deskundige raad te plegen. Bovendien is een voedingssupplement geen vervanging voor een gezonde en gevarieerde voeding.

2. Velvet touch Face2Face Praventin Capsules

Wat is het?

Dit product is een natuurlijk voedingssupplement voor de verzorging van de huid van binnenuit.

Waar helpt het bij?

De plantaardige capsules ondersteunen de gezondheid van de huid van binnenuit en helpt het afweersysteem van het lichaam te versterken. Hierdoor is de huid minder vatbaar voor bacteriën, ontstekingen en beschadigingen.

Wat is de kracht van dit product?

Deze capsules bevatten een natuurlijk voedingscomponent met lactoferrine, een uit melkeiwit afkomstige stof. Hiervan is bekend dat het immuunsysteem wordt versterkt zonder nadelige gevolgen voor de huid.

Hoe gebruik je het?

Voor een zichtbaar resultaat is het belangrijk om de capsules tweemaal daags te gebruiken gedurende een periode van minimaal twee maanden. Neem de capsules in met een glas water en het liefst een half uur voor het ontbijt en de warme maaltijd.

Let op!

De capsules vallen onder de voedingssupplementen en zijn dus geen vervanging voor andere essentiële voedingsstoffen. Voor een merkbaar resultaat is het van belang de capsules minimaal twee maanden te gebruiken.

3. Holisan Nimba Capsules

Wat is het?

De Holisan Nimba Capsules zijn voedingssupplementen die de natuurlijke functies van de huid ondersteunt.

Waar helpt het bij?

Zoals gezegd hebben de capsules een ondersteunende werking op de huid. De capsules stimuleren het herstellend vermogen van de huid en verzorgen de huid van binnenuit. Deze eigenschappen zorgen voor een zuivere huid.

Wat is de kracht van dit product?

De capsules zijn samengesteld uit de componenten van de Nimba-boom. Alle delen van de boom worden gebruikt: de bast, vruchten, zaden, bladeren, bloemen en hars. Deze natuurlijke ingrediënten hebben geen bijwerkingen voor de huid, maar zorgen toch voor een effectief en zichtbaar resultaat.

Hoe gebruik je het?

Het wordt aanbevolen om dagelijks twee capsules met water in te nemen.

Let op!

De aanbevolen dosering dient niet overschreden te worden. Dit product valt onder de voedingssupplementen en is geen vervanging van een gevarieerde en gezonde voeding. Bewaar de capsules het liefst droog, afgesloten en bij kamertemperatuur. Het is verstandig om een arts raad te plegen voor het gebruiken van de capsules bij zwangerschap, lactatie, medicijngebruik of ziekte.

4. A. Vogel Echinaforce Kauwtabletten Forte + Vitamine C

Wat is het?

Deze kauwtabletten zijn supplementen die het immuunsysteem van binnenuit  ondersteunen.

Waar helpt het bij?

Zoals gezegd ondersteunen de A. Vogel Echinaforce Kauwtabletten Forte + Vitamine C het immuunsysteem. Hierdoor is je lichaam beter opgewassen tegen bacteriën, virussen en ziekten. Dit heeft ook invloed op de gezondheid van de huid, bacteriën krijgen immers minder de kans om huidbeschadigingen en onzuiverheden te veroorzaken.

Wat is de kracht van dit product?

De combinatie van diverse plantenextracten en vitamine C geeft de weerstand van je lichaam een boost. Een kauwtablet bevat al 50% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Vitamine C is niet alleen nodig voor een goede weerstand, maar ook voor de aanmaak van collageen. Dit is bindweefsel dat zorgt voor de versteviging van de huid.

Hoe gebruik je het?

Om je weerstand op peil te houden, wordt aanbevolen om dagelijks één kauwtablet met een glas water in te nemen. Gebruik om je weerstand te verbeteren zo nodig twee à drie kauwtabletten per dag.

Let op!

Overschrijd de aangegeven dagelijkse hoeveelheid niet. De kauwtabletten zijn niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar en kunnen na innemen een licht tintelend gevoel geven. Gebruik de kauwtabletten niet bij overgevoeligheid voor een van de bestanddelen en overleg het gebruik met de arts tijdens een zwangerschap.

5. Vitals Vitamine A 4000 IE Capsules

Wat is het?

Vitals Vitamine A 4000 IE Capsules is een voedingssupplement verrijkt met een hoge dosis retinol in zuivere vorm.

Waar helpt het bij?

Retinol, oftewel vitamine A is een vetoplosbare vitamine die enkele positieve gevolgen heeft voor onze gezondheid. Zo wordt het celspecialisatieproces gestimuleerd, het immuunsysteem versterkt en de huid gezond gehouden.

Wat is de kracht van dit product?

De plantaardige capsules bevatten retinol in zuivere vorm. Dit betekent dat de vitamine A direct door het lichaam kan worden opgenomen. Deze veelzijdige vitamine geeft jouw lichaam en huid dus snel een boost!

Hoe gebruik je het?

Neem dagelijks een capsule in met een glas water. Doe dit het liefst tijdens het eten van een relatief vette maaltijd.

Let op!

Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet. De capsules zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan drie jaar. Bewaar de capsules tevens op kamertemperatuur.

6. Pharma Nord Bio-Caroteen Capsules

Wat is het?

De capsules met bio-caroteen zijn krachtige antioxidanten voor het lichaam.

Waar helpt het bij?

De samenstelling van de capsules ondersteunen een gezond gezichtsvermogen, gezonde slijmvliezen en een gezonde huid. Daarbij worden de lichaamscellen ook beschermd tegen oxidatieve stress.

Wat is de kracht van dit product?

Het aanwezige bio-caroteen is de natuurlijke voorloper van vitamine A. Het lichaam kan het plantaardige bio-caroteen naar behoefte omzetten in vitamine A. Hierdoor is er altijd genoeg vitamine A in het lichaam aanwezig. Daarnaast bevatten de capsules ook vitamine E voor de extra ondersteuning van de huid.

Hoe gebruik je het?

Neem bij voorkeur dagelijks tijdens of na een maaltijd de capsule in zijn geheel in.

Let op!

Houd de capsules buiten het bereik van jonge kinderen. Bewaar de capsules droog, donker en op kamertemperatuur.

7. Orthica E400+ Capsules

Wat is het?

Deze capsules met hun unieke formule zijn supplementen voor het behoud van gezonde cellen en weefsels.

Waar helpt het bij?

De capsules geven het lichaam extra ondersteuning door lichaamscellen te beschermen tegen vrije radicalen en schadelijke invloeden van buitenaf.

Wat is de kracht van dit product?

De unieke formule van de Orthica E400+ Capsules bevatten verschillende vormen van vitamine E. Vitamine E is een belangrijke antioxidant voor ons lichaam en heeft diverse voordelen voor de huid.

Hoe gebruik je het?

Neem dagelijks een capsule in tijdens of na een maaltijd.

Let op!

Overschrijd de dagelijkse dosering niet, tenzij anders geadviseerd. Houd buiten het bereik van kinderen en bewaar droog en bij kamertemperatuur. Een voedingssupplement is daarnaast geen vervanging voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon.

8. NOW E Vloeibaar D-alfa Tocoferol

Wat is het?

NOW E Vloeibaar D-alfa Tocoferol is een vloeibare vorm van vitamine E.

Waar helpt het bij?

Vitamine E is een belangrijke antioxidant en speelt een belangrijke rol bij de bescherming van het lichaam tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast versterkt de vitamine de barrièrefunctie van de huid en beperkt de huidschade die UV-straling kan veroorzaken.

Wat is de kracht van dit product?

Deze vitamine E in vloeibare vorm is zowel voor inwendig als uitwendig gebruik. Hierdoor kan de vitamine E niet alleen van binnenuit de huid ondersteunen, maar kan het antioxidant ook direct op de huid worden aangebracht.

Hoe gebruik je het?

Gebruik bij inwendig gebruik zes druppels per dag. Breng bij uitwendig gebruik het product direct aan op de huid.

Let op!

Overschrijd de dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet. Bewaar droog en koel, maar niet in de koelkast. Neem daarnaast contact op met een arts, gezondheidsprofessional of apotheker bij zwangerschap, borstvoeding, medicijngebruik of andere onduidelijkheden.

9. Lucovitaal Super Vitamine C Capsules

Wat is het?

Deze 100% veganistische capsules zijn voedingssupplementen met een hoge dosis vitamine C.

Waar helpt het bij?

Vitamine C heeft diverse positieve invloeden op onze gezondheid. Zo versterkt deze vitamine onze weerstand, zorgt voor het behoud van sterke botten en een sterk gebit, beschermt lichaamscellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en verstevigd de huid.

Wat is de kracht van dit product?

Een enkele capsule bevat 1000mg vitamine C, waardoor je slechts één capsule per dag in hoeft te nemen om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen te krijgen. Zo krijgt je lichaam en huid een flinke boost.

Hoe gebruik je het?

Neem dagelijks één capsule. Neem in met een glas water of maak de capsule open en vermeng deze met bijvoorbeeld sap of yoghurt.

Let op!

Overschrijd de aanbevolen dosering niet. Bewaar de capsules op kamertemperatuur en hou buiten het bereik van jonge kinderen.

10. Royal Green Selenium Complex Capsules

Wat is het?

De Royal Green Selenium Complex Capsules zijn 100% vegetarische en veganistische glutenvrije supplementen die het immuunsysteem ondersteunen.

Waar helpt het bij?

Zoals gezegd hebben de capsules een verbeterende werking op het immuunsysteem, het verdedigingssysteem van ons lichaam tegen bacteriën, virussen en ziekten.

Daarbij helpt een capsule lichaamscellen te beschermen tegen oxidatieve stress.

Wat is de kracht van dit product?

Het supplement is verrijkt met biologisch selenium en de vier krachtige kruiden: gember, geelwortel, rozemarijn en kaneel. Selenium is een mineraal met een aantal belangrijke eigenschappen, zowel voor ons lichaam als voor de huid. Het is een belangrijk antioxidant dat onder andere huidveroudering tegengaat door vrije radicalen op te sporen en te vernietigen.

Hoe gebruik je het?

Neem eenmaal daags één capsule in met een glas water.

Let op!

Overschrijd de dagelijks aanbevolen dosering niet en houd buiten het bereik van jonge kinderen.

11. Metagenics MetaSilicium Tabletten

Wat is het?

Deze tabletten van Metagenics zijn supplementen verrijkt met biologisch silicium en vitamine C.

Waar helpt het bij?

Selenium is een veelzijdig mineraal met een positieve werking op ons immuunsysteem en de schildklier. Hierdoor zijn we beter opgewassen tegen schadelijke binnendringers en wordt onze metabolisme op peil gehouden.

Wat is de kracht van dit product?

Naast de positieve invloeden van selenium op het lichaam en de huid, zijn de tabletten ook verrijkt met de cofactor vitamine C. Vitamine C speelt onder andere een belangrijke rol bij de collageenvorming, waardoor huid, botten, tanden en het kraakbeen verstevigen.

Hoe gebruik je het?

Neem dagelijks een tablet in met een glas water.

Let op!

Overschrijd de dagelijks aanbevolen dosering niet. Houd buiten het bereik van jonge kinderen en bewaar de tabletten bij kamertemperatuur.

12. Lucovitaal Puur Omega 3 Koudwater Visolie Capsules

Wat is het?

Lucovitaal Puur Omega 3 Koudwater Visolie Capsules zijn voedingssupplementen in capsulevorm verrijkt met visolie van koudwater vissen.

Waar helpt het bij?

Visolie bevat een ruime hoeveelheid omega-3 vetzuren. Deze vetzuren zijn onmisbaar voor een goede gezondheid. Ze beschermen ons hart tegen hart- en vaatziekten, behouden de gezondheid van onze hersenen en ogen, remmen ontstekingen en gaan huidveroudering tegen.

Wat is de kracht van dit product?

De omega-3 vetzuren in deze capsules zijn gewonnen uit de visolie van koudwater vissen. Uit onderzoek blijkt dat de visolie van vissen die in koud water rondzwemmen wel drie keer zoveel omega-3 vetzuren bevatten dan de visolie van andere vissoorten. Daarnaast is de gebruikte visolie gezuiverd, waardoor deze vrij is van verontreinigingen en zware metalen.

Hoe gebruik je het?

Neem dagelijks één capsule in met een glas water.

Let op!

Overschrijd de dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet. Houd buiten het bereik van jonge kinderen en bewaar de capsules droog en donker.

13. Orthica Orthiflor Original Capsules

Wat is het?

Deze capsules van Orthica vallen onder de probiotica.

Waar helpt het bij?

De levende bacteriën in deze probiotica zijn bacteriën met een goede invloed op de gezondheid en de huid. Deze bacteriën verdringen de ziekmakende bacteriën die ontstekingen en huidbeschadigingen veroorzaken.

Wat is de kracht van dit product?

De capsules bevatten een probiotica mix van zes verschillende bacteriestammen. De verschillende aanwezige stammen gaan ieder andere schadelijke bacteriën tegen waardoor de huid volledig beschermd wordt.

Hoe gebruik je het?

Om de huid te onderhouden wordt één capsule per dag aanbevolen, de maximale dosering is drie capsules per dag. Voeg de capsule voor een optimale opname toe aan een glas lauwwarm water en neem in op een lege maag, het liefst voor het slapengaan.

Let op!

Houd buiten het bereik van kinderen en bewaar droog en bij kamertemperatuur. Raadpleeg voor gebruik bij zwangerschap of borstvoeding eerst een arts, apotheker of deskundige.

Een voedingssupplement is nooit een vervanging van een gevarieerde en gezonde voeding.

Wil je snel van je puistjes & acne af?

Bekijk dan ook meteen even "In 4 stappen de baas over jouw acne":

  • In 4 simpele stappen verlost van je puistjes;
  • Samengesteld door experts en ervaringsdeskundigen;
  • Tijdelijk afgeprijsd en 5 gratis extra's;
  • Afgelopen maand gingen meer dan 89 mensen je voor via deze aanpak.

 

Bedoordeel dit artikel