Leestijd: 5 minuten

Wij weten als geen ander dat het ontzettend moeilijk kan zijn om je weg te vinden in alle middelen die er beschikbaar zijn tegen puistjes en acne. Om je toch een beetje te helpen hebben wij een overzicht gemaakt van de beste en/of meest gezochte cleansers (reinigers) tegen puistjes en acne. Per product leggen we precies uit wat het is, waar het bij helpt, wat de kracht van de cleanser (reiniger) is en hoe je het gebruikt. We hebben de producten op willekeurige volgorde gezet, zodat jij zelf kunt beoordelen welk product het best bij jou past.

1. Bioré Anti-Puistjes Cleanser met Houtskool

Wat is het?

Dit verzorgingsproduct is een cleanser op basis van houtskool voor de normale en vette huid.

Waar helpt het bij?

Bioré Anti-Puistjes Cleanser met Houtskool biedt de mogelijkheid om af te reken met puistjes. De cleanser vermindert niet alleen de klachten van puistjes, maar voorkomt ook nog eventuele volgende klachten.

Wat is de kracht van dit product?

Door houtskool als ingrediënt toe te voegen, heeft dit product een diepreinigende werking. Actieve kool heeft namelijk een groot absorptievermogen waardoor de huid grondig gereinigd wordt. Zonder een spoortje vuil achter te laten, worden de poriën vrijgemaakt van vuil, overtollig talg en dode huidcellen.

Hoe gebruik je het?

Maak eerst de huid goed nat alvorens de cleanser op het gezicht en de nek aan te brengen. Neem een pompje van de cleanser in je handen en masseer het voorzichtig in. Spoel de huid vervolgens goed af. Om een goed resultaat te bereiken, wordt het aangeraden de cleanser dagelijks te gebruiken.

Let op!

Breng het product niet aan op een beschadigde huid. Door de diepreinigende werking kunnen de beschadigingen immers verergerd worden. Stop met het gebruik van de cleanser bij irritatie of huiduitslag en vermijd contact met de ogen. Bij contact met de ogen, de ogen snel en overvloedig met water afspoelen.

2. Cetaphil Dermacontrol Schuimende Reiniger

Wat is het?

Deze reiniger behoort tot de zogenoemde ‘Dermacontrol’ lijn van Cetaphil. Net zoals de andere producten van deze lijn, past de reiniger in de dagelijkse huidverzorging bij de behandeling van acne.

Waar helpt het bij?

Cetaphil Dermacontrol Schuimende Reiniger biedt ondersteuning bij de behandeling van acneklachten. De milde reiniger is speciaal ontwikkeld om de poriën grondig te reinigen zonder de huid daarbij aan te tasten. Klachten als puistjes, pukkels, mee-eters en een glimmende huid worden hierdoor verminderd.

Wat is de kracht van dit product?

De kracht van dit product is de milde, maar toch effectieve formule. Naast het grondig reinigen van de huidporiën, zorgt de schuimende reiniger ook voor het intact houden van de huidbarrière, het verminderen van overtollig talg en het voorkomen van een glimmend gezicht. Door de milde formule, is dit product hypoallergeen en geschikt voor zowel tieners als volwassenen.

Hoe gebruik je het?

De reiniger dient dagelijks zachtjes ingemasseerd te worden op een vochtige huid. Spoel hierna het gezicht af met water. Bij gebruik van andere producten uit de ‘Dermacontrol’ lijn, gebruik je de reiniger vóór het aanbrengen van de Cetaphil Hydraterende Crème.

Let op!

De reiniger is speciaal ontwikkeld voor het gezicht, andere lichaamsdelen dienen dus vermeden te worden. Daarnaast bereik je het beste resultaat door dit product te gebruiken in combinatie met de andere producten van de ‘Dermacontrol’ lijn van Cetaphil.

3. Dr. Van Der Hoog Clearskin Cleansing Lotion

Wat is het?

Dr. Van Der Hoog Clearskin Cleansing Lotion is een zuiverende lotion voor de huid die geschikt is om puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden te voorkomen en te verminderen.

Waar helpt het bij?

Bij gebruik van de lotion wordt de huid gezuiverd en gekalmeerd waardoor zowel de oorzaken als de symptomen van onzuiverheden worden tegengegaan.

Wat is de kracht van dit product?

De lotion bevat onder andere salicylzuur. Dit zuur reinigt op een milde wijze je huid en bevordert het oplossen van huidvetten tussen de cellen waardoor dode huidcellen eerder worden afgestoten. Het aanwezige bramenbladextract ondersteunt het salicylzuur bij het reinigen van de huid. Daarnaast bevat de formule van de lotion ook hamamelisextract en glycerine. Hamamelisextract kalmeert de huid en glycerine zorgt voor het onderhouden van de vochtbalans.

Hoe gebruik je het?

Gebruik de lotion tweemaal per dag door de lotion met een wattenschijfje aan te brengen op de huid. Herhaal het aanbrengen eventueel met een tweede wattenschijfje voor een optimaal resultaat. Was de lotion vervolgens niet meer af met water.

Let op!

Het actieve ingrediënt salicyzuur kan irritaties geven aan de huid. Pas daarom op met het gebruik van de lotion op een gevoelige huid. Daarnaast is salicylzuur een broertje van aspirine, gebruik dit product bij een allergie voor aspirine dus niet.

Bouw het gebruik van de lotion op om de huid langzaam te laten wennen aan het salicylzuur en vermijd contact met de ogen.

4. Eau Thermale Avène Cleanance Comedomed

Wat is het?

De Eau Thermale Avène Cleanance Comedomed is een anti-acne verzorgingsproduct dat door middel van het comedo-reverse effect acneklachten bestrijdt en voorkomt.

Waar helpt het bij?

Dit concentraat is ontwikkeld om zowel op de korte als de lange termijn de hardnekkige puistjes, pukkels en mee-eters aan te pakken. Niet alleen de symptomen, maar ook de oorzaken hiervan worden bestreden. Het product heeft een kalmerend, reinigend en matterend effect op de huid.

Wat is de kracht van dit product?

De geconcentreerde verzorging van dit product heeft zowel een snel als langdurig effect op de huid. Hierdoor hoef je niet meerdere verzorgingsproducten naast elkaar te gebruiken, maar zit alles in een flesje! Daarnaast bevat het product ComedonclastinTM en Thermaal Water van Avène als effectieve bestanddelen. Deze natuurlijke bestanddelen hebben een antibacteriële en anti-irriterende werking.

Hoe gebruik je het?

Aanbevolen wordt om het product tweemaal daags op het hele gezicht aan te brengen.

Let op!

Dit product is dermatologisch getest op proefpersonen met lichte tot milde acneklachten. Het resultaat kan bij mensen met ernstige klachten daardoor achterblijven. Het product is op zichzelf of in combinatie met andere medische behandelingen te gebruiken. Vermijd contact met de ogen.

5. La Roche-Posay Effaclar Zuiverende Reinigingsgel

Wat is het?

La Roche-Posay Effaclar Zuiverende Reinigingsgel is een milde en zuiverende reinigingsgel voor een door acne aangedane huid.

Waar helpt het bij?

De reinigingsgel is geschikt om vuil, overtollig talg, dode huidcellen en andere onzuiverheden te verwijderen Hierdoor worden verschillende bronnen van het ontstaan van acne aangepakt waardoor klachten als puistjes, pukkels en mee-eters zullen verminderen.

Wat is de kracht van dit product?

Het product reinigt een vette huid mild maar doeltreffend. Door de unieke formule wordt de huid ontdaan van onzuiverheden, maar tegelijkertijd wordt de huid beschermd en de pH-waarde intact gehouden. De zuiverende reinigingsgel is matterend, hypoallergeen, alcoholvrij en bovendien non-comedogeen. Hierdoor blijft de werking van het product langere tijd zichtbaar.

Hoe gebruik je het?

Gebruik de reinigingsgel het liefst dagelijks of tweemaal per dag. Meng voor het aanbrengen de gel met lauwwarm water totdat de gel schuimt in je handen. Breng vervolgens het schuimende geheel aan op het gezicht en masseer met cirkelvormige bewegingen in. Spoel hierna de reinigingsgel af met koud water en maak je gezicht droog met een schone handdoek.

Let op!

Vermijd direct contact met de ogen.

6. Soria Natural Rozenwater

Wat is het?

Soria Natural Rozenwater is een natuurlijke gezichtsreiniger.

Waar helpt het bij?

De aanwezigheid van diverse vitaminen en mineralen in rozenwater maken dit product geschikt voor een onzuivere huid. De huid wordt namelijk niet alleen gezuiverd, maar ook gekalmeerd. Hierdoor zijn oneffenheden minder zichtbaar en worden volgende onzuiverheden voorkomen.

Wat is de kracht van dit product?

Rozenwater wordt gewonnen tijdens het destillatieproces van rozenbloemblaadjes. De blaadjes geven hun vitaminen en mineralen tijdens dit proces af aan het water, waardoor het rozenwater rijk is aan vitamine A, B3, C, D, E, F en vele antioxidanten die een ontstekingsremmende werking hebben. Daarnaast stimuleert rozenwater de bloedcirculatie van de huid, verstevigt de poriën en herstelt de PH-waarde van de huid.

Hoe gebruik je het?

Breng het rozenwater aan op een wattenschijfje om het gezicht te reinigen.

Let op!

Rozenwater kan van nature een kleine hoeveelheid alcohol bevatten. Gebruik rozenwater dus niet wanneer je huid extreem gevoelig is voor alcohol.

Wil je snel van je puistjes & acne af?

Bekijk dan ook meteen even "In 4 stappen de baas over jouw acne":

  • In 4 simpele stappen verlost van je puistjes;
  • Samengesteld door experts en ervaringsdeskundigen;
  • Tijdelijk afgeprijsd en 5 gratis extra's;
  • Afgelopen maand gingen meer dan 89 mensen je voor via deze aanpak.

 

Bedoordeel dit artikel