Leestijd: 3 minuten

Wij weten als geen ander dat het ontzettend moeilijk kan zijn om je weg te vinden in alle middelen die er beschikbaar zijn tegen puistjes en acne. Om je toch een beetje te helpen hebben wij een overzicht gemaakt van de beste en/of meest gezochte maskers tegen puistjes en acne. Per product leggen we precies uit wat het is, waar het bij helpt, wat de kracht van het masker is en hoe je het gebruikt. We hebben de producten op willekeurige volgorde gezet, zodat jij zelf kunt beoordelen welk product het best bij jou past.

1. Jacob Hooy Avocadomasker

Wat is het?

Het Jacob Hooy Avocadomasker is een gezichtsmasker verrijkt met avocado voor de verzorging van de huid.

Waar helpt het bij?

Soms heeft je huid naast de dagelijkse verzorging een extra boost nodig. Dit gezichtsmasker geeft je huid die boost door de normale en vette huid te voorzien van vitaminen en vocht.

Wat is de kracht van dit product?

De formule van dit gezichtsmasker is gebaseerd op natuurlijke ingredienten van vroeger en hedendaagse nieuwe inzichten. Een van de populairste vruchten is aan dit verzorgingsproduct toegevoegd: de avocado. De vetzuren die een avocado bevat zijn namelijk erg belangrijk voor een goed herstel van de huid. Daarnaast bevat een avocado ook veel vitamine E, goed voor de bescherming van de huid.

Hoe gebruik je het?

Breng een dikke laag van het masker wanneer gewenst aan op een gereinigd gezicht. Laat het gezichtsmasker vervolgens circa tien minuten intrekken en spoel af met lauwwarm water. Verzorg je gezicht tenslotte met een verzorgende crème.

Let op!

Dit gezichtsmasker kan irritaties geven aan de huid en is daarom geschikt voor de vette en normale huid. Vermijd de huid rondom de ogen tijdens het aanbrengen.

2. Sencebeauty Gezichtsmasker Peel-off Komkommer

Wat is het?

Dit masker is een exfoliant op basis van komkommer extract voor de reiniging van de gezichtshuid.

Waar helpt het bij?

De exfoliërende werking van het gezichtsmasker reinigt de poriën grondig door vuil, dode huidcellen en overtollig talg te verwijderen. Hierdoor vermindert het ontstaan van onzuiverheden.

Wat is de kracht van dit product?

Het masker is verrijkt met komkommer extract, uit onderzoek is gebleken dat een komkommer gunstige eigenschappen bevat voor de huid. Zo zorgt komkommer voor een verminderde aanmaak van talg en melanine. Hierdoor raken poriën minder snel verstopt en zijn eventuele acnelittekens minder zichtbaar.

Hoe gebruik je het?

Smeer het masker op een gereinigde huid en laat vervolgens intrekken. Trek ten slotte voorzichtig het komkommermasker van het gezicht en was de achtergebleven restjes af met water.

Let op!

Het is van belang om voor gebruik van het masker te testen op eventuele huidirritatie door het masker aan te brengen op een klein gedeelte van het gezicht. Wanneer er binnen 24 uur geen huidreactie is opgetreden, kun je het gezichtsmasker veilig gebruiken. Vermijd daarbij contact met de ogen.

3. Himalaya Herbals Purifying Neem Peel-off Mask

Wat is het?

Dit peel-off gezichtsmasker is een zuiverend masker voor de normale en droge huid.

Waar helpt het bij?

Zoals gezegd heeft dit masker een zuiverende werking. Diverse ingrediënten zuiveren de poriën en voorkomen het ontstaan van onzuiverheden als puistjes, pukkels en mee-eters.

Wat is de kracht van dit product?

De formule van dit product bevat een unieke kruidencombinatie van Neem en Kurkuma. Het blad van de Neemplant werkt antibacterieel op de huid waardoor acneklachten als puistjes en mee-eters aangepakt worden. Daarnaast zorgt het aanwezige Kurkuma voor de kalmering van de huid waardoor roodheid vermindert en je huid een stralende glans krijgt.

Hoe gebruik je het?

Gebruik het peel-off masker één à twee keer per week.

Breng het masker na het reinigen gelijkmatig aan op het gezicht en de hals. Laat vervolgens ongeveer een kwartier intrekken en haal voorzichtig vanaf de zijkant ‘het velletje’ van je gezicht.

Let op!

Vermijd tijdens het aanbrengen het gevoelige gebied rond de ogen. Breng het masker niet meer dan twee keer per week aan om huidbeschadigingen te voorkomen. Niet geschikt voor een droge huid.

4. Vichy Purete Thermale Detox Masker

Wat is het?

Het Vichy Purete Thermale Detox Masker is een reinigend en verzorgend gezichtsmasker.

Waar helpt het bij?

De combinatie van ingrediënten zorgt voor een detoxifiërend masker. Poriën worden gereinigd, imperfecties verminderd en de vermoeide huid wordt verzorgd waardoor je huid er weer stralend en zacht uit zal zien.

Wat is de kracht van dit product?

Het detox gezichtsmasker is verrijkt met plantaardig houtskool, kaolienklei en Vichy Mineraliserend Thermaal Water. Houtskool staat bekend om de diepreinigende werking, als een magneet wordt vuil en overtollig talg aangetrokken. Daarbij kalmeert en verfijnt houtskool de huid. De aanwezigheid van kaolienklei zorgt ervoor dat de huid ontdaan wordt van giftige stoffen.

Hoe gebruik je het?

Breng een dunne laag van het masker aan op je gereinigde gezicht. Laat vervolgens vijf minuten intrekken en spoel daarna af met water. Aanbevolen wordt om het detox masker tweemaal per week te gebruiken.

Let op!

Vermijd de gevoelige huid rond de ogen en de lippen. Bij contact met deze gebieden gelijk afspoelen met water.

Wil je snel van je puistjes & acne af?

Bekijk dan ook meteen even "In 4 stappen de baas over jouw acne":

 

  • In 4 simpele stappen verlost van je puistjes;
  • Samengesteld door experts en ervaringsdeskundigen;
  • Tijdelijk afgeprijsd en 4 gratis extra's;
  • Afgelopen maand gingen meer dan 114 mensen je voor via deze aanpak.
5/5 - (1 stemmen)