Leestijd: 3 minuten

Wij weten als geen ander dat het ontzettend moeilijk kan zijn om je weg te vinden in alle middelen die er beschikbaar zijn tegen puistjes en acne. Om je toch een beetje te helpen hebben wij een overzicht gemaakt van de beste en/of meest gezochte producten bij littekens van puistjes en acne. Per product leggen we precies uit wat het is, waar het bij helpt, wat de kracht van het littekenproduct is en hoe je het gebruikt. We hebben de producten op willekeurige volgorde gezet, zodat jij zelf kunt beoordelen welk product het best bij jou past.

1. Biodermal Littekencrème

Wat is het?

De Biodermal Littekencrème is een verzorgingscrème speciaal ontwikkeld om de zichtbaarheid van littekens te verminderen.

Waar helpt het bij?

Zoals gezegd helpt de crème effectief tegen de opvallendheid van littekens. De crème versoepelt en verzacht oud en nieuw littekenweefsel, dat soms hard en pijnlijk aanvoelt.

Wat is de kracht van dit product?

Naast het versoepelen en verzachten van het littekenweefsel, ondersteunt de littekencrème ook het natuurlijk herstellend vermogen van de huid. Huidbeschadigingen zullen hierdoor sneller genezen en minder opvallen. De crème is tevens geschikt voor alle soorten littekens en de gevoelige kinderhuid.

Hoe gebruik je het?

Begin na de genezing van de huidbeschadiging met het gebruik van de crème, zodra het korstje verdwenen is en het wondje is geheeld.

Breng de littekencrème voor een optimaal resultaat twee keer per dag aan op een gereinigde en droge huid. Masseer de crème vervolgens grondig in.

Let op!

Gebruik de crème alleen bij een gesloten wondje. Niet op een nog open wond aanbrengen, dit kan ontstekingen en irritaties veroorzaken.

2. Aromed Calenlita Littekenolie

Wat is het?

Aromed Calenlita Littekenolie is een olie geschikt voor het behandelen en verzorgen van littekens.

Waar helpt het bij?

Littekens zijn het gevolg van een huidbeschadiging. Deze beschadiging kan verschillende oorzaken hebben, van een val tot acne. De littekenolie bevat huidherstellende oliën waardoor littekenweefsel verzacht, de beschadigde huid mooier heelt en huidvernieuwing wordt gestimuleerd.

Wat is de kracht van dit product?

Deze littekenolie is verrijkt met diverse huidherstellende en etherische oliën. De oliën van Goudsbloem, Tarwekiem, Aloë Vera, Amandel, Smeerwortel, Tea Tree, Lavendel, Patchouli, Geranium en Wortelolie zorgen samen voor een krachtige werking. Elke olie heeft zijn eigen positieve invloed op de bescherming en het herstel van de huid. Zo werkt Tea Tree olie antibacterieel en stimuleert de olie van de Goudsbloem wondgenezing.

Hoe gebruik je het?

Breng de littekenolie twee à driemaal per dag aan op het litteken. Smeer het litteken zachtjes in met de olie en laat geheel intrekken.

Let op!

De littekenolie is alleen geschikt voor uitwendig gebruik. Vermijd de gevoelige huid rondom de ogen.

3. Comvita Medihoney Antibacteriële Wondgel

Wat is het?

Dit huidverzorgingsproduct is een wondgenezende gel verrijkt met manukahoning.

Waar helpt het bij?

De gespecialiseerde wondgel is geschikt om de wond te reinigen, het risico op blijvende littekens te verminderen, vuil en weefsel te doden en de pijn te verzachten.

Wat is de kracht van dit product?

De gel is verrijkt met gesteriliseerde manukahoning en diverse plantaardige gewassen. Manukahoning staat bekend om de zuiverende, voedende, hydraterende en herstellende werking op de huid. Daarnaast stimuleert de medicinale honing de aanmaak van nieuwe cellen waardoor de genezing van de beschadigde huid versnelt.

Hoe gebruik je het?

Breng een ruime hoeveelheid van de antibacteriële wondgel direct aan op de wond of de beschadigde huid.

Let op!

Gebruik de wondgel niet bij een allergie voor honing. Ernstige wonden moeten verzorgd worden door een medisch professional.

Wil je snel van je puistjes & acne af?

Bekijk dan ook meteen even "In 4 stappen de baas over jouw acne":

  • In 4 simpele stappen verlost van je puistjes;
  • Samengesteld door experts en ervaringsdeskundigen;
  • Tijdelijk afgeprijsd en 5 gratis extra's;
  • Afgelopen maand gingen meer dan 89 mensen je voor via deze aanpak.

 

Bedoordeel dit artikel