Leestijd: 3 minuten

Wij weten als geen ander dat het ontzettend moeilijk kan zijn om je weg te vinden in alle middelen die er beschikbaar zijn tegen puistjes en acne. Om je toch een beetje te helpen hebben wij een overzicht gemaakt van de beste en/of meest gezochte gels tegen puistjes en acne. Per product leggen we precies uit wat het is, waar het bij helpt, wat de kracht van de gel is en hoe je het gebruikt. We hebben de producten op willekeurige volgorde gezet, zodat jij zelf kunt beoordelen welk product het best bij jou past.

1. Vichy Normaderm Phytosolution Purifying Reinigingsgel

Wat is het?

Deze gel is een dagelijkse gezichtsreiniger voor de vette, onzuivere en acne gevoelige huid.

Waar helpt het bij?

De Vichy Normaderm Phytosolution Purifying Reinigingsgel is geschikt voor een intense reiniging van de gezichtshuid. Door de diepe reiniging wordt de huid ontdaan van vuiligheden en overtollig talg. Puistjes, pukkels en mee-eters krijgen hierdoor minder de kans om toe te slaan.

Wat is de kracht van dit product?

De gelformule is geproduceerd op basis van diverse plantaardige ingrediënten. Hierdoor is de reinigingsgel hypoallergeen en geschikt voor zowel de gevoelige als de vette huid. De huidporiën worden op een milde manier gezuiverd, maar wel met een zichtbaar en langdurig resultaat door de aanwezigheid van BHA Salicylzuur en Zinkgluconaat.

Hoe gebruik je het?

Masseer de gelreiniger een of twee keer per dag in op een natte gezichtshuid. Gebruik hierbij een à twee pompjes. Spoel vervolgens de gel met warm water grondig van het gezicht.

Let op!

Door de aanwezigheid van het relatief agressieve salicylzuur kan de reinigingsgel irritatie geven aan de zeer gevoelige huid. Vermijd daarnaast tijdens het inmasseren van de gel contact met de ogen.

2. Weleda SOS Anti-Puistjes Gel

Wat is het?

De Weleda SOS Anti-Puistjes Gel is een verzachtende gel met een direct kalmerende werking op de geïrriteerde en ontstoken huid.

Waar helpt het bij?

Met deze gel kunnen onzuiverheden direct aangestipt worden. Puistjes, pukkels, mee-eters, roodheid en een strak aanvoelende huid worden verminderd. Hierdoor krijgt de huid een rustige en egale uitstraling.

Wat is de kracht van dit product?

De formule van de gel is samengesteld uit 100% natuurlijke ingrediënten. Het aanwezige wilgenschors extract heeft verschillende positieve invloeden op de huid. Wilgenschors extract bevat salicine en polyfenolen met een antibacteriële en kalmerende werking.

Hoe gebruik je het?

Breng een dun laagje van de gel direct aan op de puistjes, pukkels, mee-eters of onzuiverheden. Herhaal dit meerdere keren per dag indien nodig.

Let op!

De formule van de gel bevat ook een kleine hoeveelheid alcohol dat een uitdrogend effect kan hebben op de huid. Gebruik het product daarom niet overmatig bij een gevoelige of droge huid. Vermijd contact met de ogen.

3. Naturalize Slakkengel

Wat is het?

Naturalize Slakkengel is een verzorgende gel voor de huid bestaande uit slakkenslijm.

Waar helpt het bij?

De hoge dosering slakkenslijm in dit product stimuleert het herstel van de huid bij verschillende huidaandoeningen, zoals puistjes, littekens en rimpels. Hierdoor worden de zichtbare symptomen van deze klachten verminderd.

Wat is de kracht van dit product?

De gel is geproduceerd uit het slijm van de Segrijnslakken, die dit slijm zelf gebruiken voor het herstellen en repareren van hun huid. Het slijm bevat het natuurlijke allantoïne, collageen en elastine waardoor de huid wordt verzacht en hersteld.

Hoe gebruik je het?

Het wordt aangeraden om de slakkengel twee of drie keer per dag op een gereinigde huid aan te brengen. Laat de gel daarna een aantal minuten intrekken.

Let op!

Dit product is enkel geschikt voor uitwendig gebruik. Vermijd gebruik van dit product bij een allergie of overgevoeligheid van een van de producten en contact met gevoelige delen als de ogen, de mond en de neus.

4. Salcura Antiac Activ Gel Serum

Wat is het?

De Salcura Antiac Activ Gel Serum is een gel die puistjes en pukkeltjes binnen vier uur de kop indrukt.

Waar helpt het bij?

De gel is speciaal ontwikkeld om onzuiverheden als puistjes en pukkels te verminderen en te vervagen. Daarnaast wordt de huid gekalmeerd om de geïrriteerde en onzuivere huid zichtbaar te verminderen.

Wat is de kracht van dit product?

De formule van de gel is samengesteld uit klinisch bewezen ingrediënten. Neem bijvoorbeeld Skinwell DFA en ZPA Plus, twee ingrediënten waarvan bewezen is dat ze huidklachten die veroorzaakt worden door acne op een effectieve manier reduceren. Daarnaast bevat de gel ook Tea Tree, Eucalyptus, Manuka en Aloë Vera die de huid op natuurlijke wijze kalmeren en verzorgen.

Hoe gebruik je het?

Wanneer je te maken krijgt met een zichtbaar puistje of pukkeltje, kun je hierop een kleine hoeveelheid van de gel aanbrengen. Blijf dit gedurende de dag herhalen totdat het puistje of pukkeltje verdwenen of vervaagd is.

Let op!

Vermijd direct contact met de ogen. Naast de milde en natuurlijke ingrediënten bevat de gel ook een bepaalde hoeveelheid alcohol. Alcohol kan vervelende irritaties veroorzaken aan de gevoelige huid. Pas bij dit huidtype daarom op met het gebruik van dit product.

Wil je snel van je puistjes & acne af?

Bekijk dan ook meteen even "In 4 stappen de baas over jouw acne":

  • In 4 simpele stappen verlost van je puistjes;
  • Samengesteld door experts en ervaringsdeskundigen;
  • Tijdelijk afgeprijsd en 5 gratis extra's;
  • Afgelopen maand gingen meer dan 89 mensen je voor via deze aanpak.

 

Bedoordeel dit artikel