Leestijd: 3 minuten

Je wilt ze niet op je kin, niet op de rug en zeker ook niet op je schouders. Puistjes ontsieren het lichaam. Nadeel van puistjes op de schouder is de beperkte bereikbaarheid bij behandeling. Probeer maar eens je eigen schouders in te smeren met een verzorgend product. Het zal je niet meevallen. De schouder is gevoelig voor puisten. De huid in dat gebied is dikker en er is sprake van meer talgklieren. Dat betekent automatisch dat de kans op een puist ook groter is.

Wat zijn puistjes op de schouder?

De puistjes op de schouder zijn niet anders dan de puistjes op de kin of op je rug. Het is een ophoping van talg en dode huidcellen nadat de poriën verstopt zijn geraakt. Zowel jongeren als ouderen kunnen te maken krijgen met puistjes op de schouders. Zeker in de warmere zomermaanden kun je zo maar ineens te maken krijgen met puistjes.

Zeker in de zomer wil je geen puistjes. Juist in die periode als je op vakantie gaat en in bikini of zwembroek naar het zwembad gaat wil je niet te maken hebben met pukkels op je schouders of op andere delen van het lichaam. Zoals de puistjes komen, zo zullen ze ook verdwijnen. Gelukkig kun je tegenwoordig veel doen aan de bestrijding van puistjes. Ook voor die op de schouders dus. Heb je last van puistjes op de kin? Lees meer over puistjes op de kin.

Hoe ontstaat acne op de schouders

Er is niet één oorzaak aan te wijzen als je ineens te maken hebt met puistjes op de schouders. Het is bekend dat het met erfelijkheid te maken kan hebben. Een andere oorzaak – bij vrouwen- is de hormoonhuishouding en ook dat wat je eet kan van invloed zijn op het ontstaan van puistjes. Vaak ook wordt een tekort aan vitamine C opgevoerd als een oorzaak van de pukkels op de schouders.

Daarnaast geldt dat stress de ontwikkeling van puistjes kan versnellen en kan het gebruik van bepaalde cosmetica ook debet zijn aan puistjes. De kleding die je draagt en wrijving van een rugtas bijvoorbeeld worden ook genoemd. In z’n algemeenheid kun je stellen dat een gezonde leefstijl de kans op puistjes op de schouders kleiner maakt. Heb je puistjes op je schouders, dan is het in elk geval zaak die niet uit te knijpen of op een andere manier met je handen proberen te verwijderen. Vaak levert dit namelijk juist meer schade op en kun je zomaar littekens op je huid krijgen.

Hoe kom je er vanaf?

Als je eenmaal puistjes op de schouder hebt, is het zaak actief op zoek te gaan naar een manier om de puistjes te bestrijden. Er zijn verschillende manieren om van je puistjes op de schouder af te komen. Een gezonde en hygiënische leefstijl is een eerste voorwaarde om er vanaf te komen.

Draag schone kleding, draag geen strakke kleding en verkies kleding van katoen boven kleding die synthetisch is. Wat je zeker moet doen is na het sporten zo snel mogelijk onder de douche gaan. Tijdens het sporten zweet je en als je niet meteen doucht dan blijft het zweet op je huid liggen en dat kan het verstoppen van poriën bevorderen. En dat wil je uiteraard voorkomen.

Een ruwe spons gebruiken? Doe dat maar niet meer en besteed vooral aandacht aan de algemene hygiëne. Let verder vooral op je voeding. Eet vooral uitgebalanceerd. Ga niet meteen op een streng dieet maar eet gewoon verantwoord. Je hoeft echt niet meteen op een speciaal dieet gezet te worden en alles wat je zo lekker vindt af te zweren nu je pukkels op de schouders hebt.

Kijk gewoon realistisch naar wat je eet en of dit meer uitgebalanceerd kan. Gebruik bovendien altijd de juiste producten. Lees je in over het onderwerp of steek anders je licht op bij een specialist. Die kan je ongetwijfeld vertellen welke producten je wel en welke je vooral niet moet gebruiken.

Bedoordeel dit artikel