Leestijd: 7 minuten

Wij weten als geen ander dat het ontzettend moeilijk kan zijn om je weg te vinden in alle middelen die er beschikbaar zijn tegen puistjes en acne. Om je toch een beetje te helpen hebben wij een overzicht gemaakt van de beste en/of meest gezochte face washes tegen puistjes en acne. Per product leggen we precies uit wat het is, waar het bij helpt, wat de kracht van de face wash is en hoe je het gebruikt. We hebben de producten op willekeurige volgorde gezet, zodat jij zelf kunt beoordelen welk product het best bij jou past.

1. Clearasil Ultra Gel Wash

Wat is het?

Deze huidgel is speciaal ontwikkeld voor het bestrijden van puistjes. De gel werkt direct en pakt puistjes grondig aan.

Waar helpt het bij?

Zoals gezegd bevat de Clearasil Ultra Gel Wash een puistjesbestrijdende formule. De gel reinigt de huid, verwijdert dode huidcellen en zorgt voor een zichtbaar gavere huid. Puistjes worden dus niet alleen verminderd, maar in zekere mate ook voorkomen.

Wat is de kracht van dit product?

De gebruikte formule is gebaseerd op nieuwe wetenschappelijke inzichten. Hierdoor is het het gebruik niet alleen dermatologisch verantwoord, maar zorgt de huidgel ook voor een zichtbaar resultaat binnen twaalf uur. De gel bevat exfoliërende bestanddelen waarmee ook hardnekkige acneklachten bestreden kunnen worden. Zo krijgt iedereen een stralende huid!

Hoe gebruik je het?

Door het handige pompsysteem is deze huidgel makkelijk in gebruik. Het wordt aangeraden op de gel zowel ‘s ochtends als ‘s avonds op de huid aan te brengen. Maak het gezicht nat en breng wat gel aan op je handen. Laat de gel schuimen en masseer deze vervolgens in de huid. Spoel tenslotte goed af met warm water en droog je gezicht zachtjes af.

Let op!

Door de exfoliërende bestanddelen kan de gel irritaties geven aan de droge en gevoelige huid. Vermijd daarnaast het gebied rond de ogen.

2. Dermacol Acneclear Face Wash Gel

Wat is het?

Dit product is een reinigingsgel met een antibacteriële werking geschikt voor de onzuivere huid.

Waar helpt het bij?

Dermacol Acneclear Face Wash Gel is geschikt om verschillende vormen van acne te behandelen. Hierdoor worden de klachten niet alleen verminderd, maar wordt de huid ook minder vatbaar voor eventuele volgende onzuiverheden. De gel verwijdert onzuiverheden uit de poriën en verkleint deze.

Wat is de kracht van dit product?

De formule die is ontwikkeld, bevat onder andere Tea Tree olie en Zincidone. Deze ingrediënten werken kalmerend en antibacterieel. De Tea Tree olie gaat de verspreiding van bacteriën tegen, Zincidone remt daarbij ook de overmatige talgproductie. Daarnaast werken deze ingrediënten mild maar effectief.

Hoe gebruik je het?

Dit product is geschikt voor dagelijks gebruik. Breng de gel het liefst ‘s ochtends en ‘s avonds aan op de huid en was de huid zacht met cirkelvormige bewegingen. Spoel de gel na gebruik af met water.

Let op!

De milde formule is geschikt voor de gevoelige huid, maar kan ik enkele gevallen toch irritaties geven. Stop daarom met het gebruiken van de gel bij enige irritatie op de huid. Vermijd daarnaast contact met de ogen.

3. Earth Line Gezichtswasgel

Wat is het?

De Earth Line Gezichtswasgel is een schuimende reiniger voor het gezicht.

Waar helpt het bij?

De wasgel helpt om vuil, overtollig talg, dode huidcellen en andere onzuiverheden van de huid te verwijderen. Hierdoor krijgen schadelijke bacteriën minder kans en worden ontstekingen tegengegaan. De huid zal hierdoor minder vatbaar zijn voor acne.

Wat is de kracht van dit product?

Door de mix van natuurlijke oliën werkt deze gezichtswasgel mild maar diep reinigend. Hierdoor worden poriën tot in de diepste huidlagen gezuiverd waardoor al het vuil en eventuele make-up resten verwijderd worden. Daarnaast is de schuimende reiniger door de milde werking geschikt voor ieder huidtype.

Hoe gebruik je het?

Voor het beste resultaat dien je de gezichtswasgel zowel ‘s ochtends als ‘s avonds te gebruiken. Breng een kleine hoeveelheid aan op je handen en laat de gel schuimen met water. Masseer in in de huid en spoel vervolgens af met water.

Let op!

Schud de gezichtswasgel voor gebruik en vermijd direct contact met de ogen.

4. Eau Thermale Avène Cleanance Hydra Reinigingscrème

Wat is het?

Deze zeer milde reinigingscrème is geschikt voor de geïrriteerde en uitgedroogde huid in combinatie met acneklachten.

Waar helpt het bij?

De Eau Thermale Avène Cleanance Hydra Reinigingscrème reinigt op lichte wijze maar doeltreffend de huid. Hierdoor wordt de onzuivere huid gereinigd zonder dat de huid verder wordt beschadigd. Door de doeltreffende reiniging is de huid beter opgewassen tegen de boosdoeners van acne.

Wat is de kracht van dit product?

De kracht zit in de milde formule van de reinigingscrème. De aanwezigheid van enkele natuurlijke ingrediënten zorgt ervoor dat de crème geen schade en irritatie geeft aan de gevoelige en uitgedroogde huid. De effectieve formule is dus geschikt voor ieder huidtype. Daarnaast bevat de crème ook voedende en hydraterende ingrediënten die herstellend werken op de bovenste huidlaag en huidirritatie tegengaan.

Hoe gebruik je het?

Breng de crème zowel ‘s ochtends als ‘s avonds op een vochtige huid aan om de reinigingscrème met water te laten emulgeren. Was je huid hierna met een overvloedige hoeveelheid water en dep vervolgens goed droog.

Let op!

Door het gebruik van deze crème in combinatie met andere verzorgingsproducten, kan de effectieve werking van de reinigingscrème verminderen. Vermijd daarnaast contact met de ogen.

5. Eucerin DermoPure Reinigingsgel

Wat is het?

De Eucerin DermoPure Reinigingsgel is een reinigende gel voor de vette en acne-gevoelige huid.

Waar helpt het bij?

De reinigingsgel zorgt met een milde formule voor een grondige reiniging van het gezicht waardoor de huid niet alleen fris en schoon aanvoelt, maar puistjes en oneffenheden op de huid worden voorkomen.

Wat is de kracht van dit product?

De formule van deze non-comedogene gezichtsreiniger bevat 6% amfotore tensia-activa, wat op een milde manier vuil, eventuele make-up resten en overtollig talg verwijderd. De antibacteriële werking van de gel maakt bacteriën onschadelijk en helpt de groei hiervan te voorkomen. Daarnaast veroorzaakt de zeep- en geurvrije reinigingsgel geen extra beschadigingen aan de huid en kan dit product gebruikt worden tijdens een medische acnebehandeling.

Hoe gebruik je het?

Gebruik de gel als eerste stap in je verzorgingsroutine en doe dit het liefst twee keer per dag. ‘s Ochtends zorgt de reinigingsgel er namelijk voor dat de in de nacht opgehoopte talg en dode huidcellen worden verwijderd. Door je gezicht hier ‘s avonds mee te reinigen worden eventuele make-up resten en vuil van overdag verwijderd. Neem een hoeveelheid ter grootte van een kers in je handen en voeg in water aan toe zodat de gel gaat schuimen. Masseer de schuimende gel vervolgens op het gezicht en spoel dit af met lauw warm water.

Let op!

Door de zeep- en geurvrij formule is de reinigingsgel geschikt voor ieder huidtype. Vermijd wel contact met de ogen tijdens het inmasseren.

6. Himalaya Herbals Aloe Vera Face Wash

Wat is het?

De Himalaya Herbals Aloe Vera Face Wash is een face wash verrijkt met het sap van de Aloë Vera die de huid reinigt en hydrateert.

Waar helpt het bij?

Deze zeepvrije face wash is geschikt als reinigingsproduct voor ieder huidtype. De formule zuivert de poriën en hydrateert daarbij de huid om de vochtbalans van de huid dagelijks te herstellen en de droge uitgerekte huid te voeden. Hierdoor herstellen ontstekingen en huidbeschadigingen sneller en worden ze voorkomen waardoor acneklachten verminderd zullen worden.

Wat is de kracht van dit product?

Zoals gezegd is de zeepvrije formule van de face wash verrijkt met Aloë Vera. Dit ingrediënt zorgt voor het hydrateren en voeden van de huid. Daarnaast bevat de formule andere natuurlijke ingrediënten, zoals komkommer. Komkommer heeft een kalmerende en verzachtende werking op de huid waardoor de huid rustig oogt en voelt.

Hoe gebruik je het?

Maak het gezicht voor het aanbrengen van de face wash goed nat. Breng de wash vervolgens aan op het hele gezicht en spoel daarna goed af met water. Dep tenslotte je gezicht droog met een handdoek.

Let op!

Het product is niet geschikt voor de gevoelige delen van de huid, zoals de huid rondom de ogen.

7. Nivea Essentials Wash Off Make-Up Remover

Wat is het?

De Nivea Essentials Wash Off Make-Up Remover is een remover om waterproof en hardnekkige make-up te kunnen verwijderen.

Waar helpt het bij?

Dit product helpt zoals gezegd hardnekkige en waterproof gemakkelijk te verwijderen zonder dat de remover ingewreven dient te worden.

Wat is de kracht van dit product?

Deze remover bevat een unieke zuurstofbooster waardoor je huid kan blijven ademen. Daarnaast is de formule verrijkt met een magneetwerking op basis van micellen. Micellen staan bekend om het aantrekken van olie, make-up resten en vuil waardoor deze makkelijk van de huid worden verwijderd. Ondanks dat de remover hardnekkige make-up kan verwijderen, is dit product ook zeer geschikt voor de gevoelige huid.

Hoe gebruik je het?

Breng de remover ‘s ochtends en ‘s avonds aan op een vochtige huid. Masseer voorzichtig in door middel van cirkelvormige bewegingen en spoel vervolgens af met water.

Let op!

Dit product is speciaal geschikt voor de vette en onzuivere huid. Vermijd contact met de ogen.

8. Salcura Antiac Activ Liquid Spray

Wat is het?

De Salcura Antiac Activ Liquid Spray is een spray die de acne gevoelige huid intensief en diep reinigt.

Waar helpt het bij?

De spray verwijderd op een milde wijze overtollig talg en onzuiverheden zonder de huid hierbij uit te drogen. Hierdoor worden de symptomen en oorzaken van acneklachten aangepakt en verminderd.

Wat is de kracht van dit product?

De spray bevat ingrediënten die een direct effect hebben op een van de boosdoeners van acne: de bacteriën. De bacteriën die bekend staan om het veroorzaken van acne worden hierdoor gereduceerd. Daarnaast bereiken de aanwezige natuurlijke oliën en extracten de diepgelegen en jonge huidcellen waardoor deze sterker en gezonder aan de oppervlakte komen en huidaandoeningen verminderd worden.

Hoe gebruik je het?

Voor een optimaal resultaat ‘s ochtends en ‘s avonds op de acne gevoelige gedeelten van het lichaam sprayen. Verwijder eventuele de overtollige vloeistof met een wattenschijfje. Wanneer je last hebt van ernstige acneklachten, kun je de spray langer laten intrekken of eventueel inmasseren voor een beter resultaat.

Let op!

Masseer de spray alleen in na het wassen van je handen om te voorkomen dat de huid in contact komt met schadelijke bacteriën. Gebruik de spray voorzichtig en vermijd contact met de ogen.

9. Salcura Antiac Daily Face Wash

Wat is het?

De Salcura Antiac Daily Face Wash is een dagelijks wasproduct voor iedereen met een vette, onzuivere en acne gevoelige huid.

Waar helpt het bij?

De face wash reinigt, kalmeert en ontvet de huid. Hierdoor worden ontstopt poriën gezuiverd, puistjes en mee-eters verminderd en nieuwe onzuiverheden voorkomen.

Wat is de kracht van dit product?

De formule van de face wash is samengesteld op basis van Omega 3,6,7 en vitamine E. De omega vetzuren zijn belangrijk voor een goede gezondheid van de huid, het zijn essentiële bouwstenen voor het huidoppervlak. Vitamine E is een belangrijke antioxidant die ons lichaam zuivert van schadelijke stoffen waardoor ook huidbeschadigingen worden voorkomen. Ook de klinische bewezen ingrediënten Duindoorn, Zonnebloem, Aloë Vera en toverhazelaar zijn aanwezig. Deze bestanddelen reinigen de huid gegarandeerd op een milde manier.

Hoe gebruik je het?

Masseer de face wash ‘s ochtends en ‘s avonds in op een nat gezicht. Laat de face wash inwerken en spoel vervolgens af met lauw water. Dep tenslotte je gezicht zachtjes droog.

Let op!

Was je handen zorgvuldig voor gebruik van de face wash om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Vermijd direct contact met de ogen.

Wil je snel van je puistjes & acne af?

Bekijk dan ook meteen even "In 4 stappen de baas over jouw acne":

  • In 4 simpele stappen verlost van je puistjes;
  • Samengesteld door experts en ervaringsdeskundigen;
  • Tijdelijk afgeprijsd en 5 gratis extra's;
  • Afgelopen maand gingen meer dan 89 mensen je voor via deze aanpak.

 

Bedoordeel dit artikel