Leestijd: 4 minuten

Wij weten als geen ander dat het ontzettend moeilijk kan zijn om je weg te vinden in alle middelen die er beschikbaar zijn tegen puistjes en acne. Om je toch een beetje te helpen hebben wij een overzicht gemaakt van de beste en/of meest gezochte producten voor zonbescherming en after sun bij puistjes en acne. Per product leggen we precies uit wat het is, waar het bij helpt, wat de kracht van de zonnebrand of after sun is en hoe je het gebruikt. We hebben de producten op willekeurige volgorde gezet, zodat jij zelf kunt beoordelen welk product het best bij jou past.

1. La Roche-Posay Anthelios Anti-Imperfecties SPF50+

Wat is het?

Dit verzorgingsproduct is een zonnebrand die de huid beschermt tegen UV-straling en onzuiverheden.

Waar helpt het bij?

La Roche-Posay Anthelios Anti-Imperfecties SPF50+ zorgt voor de hoge factor voor dat de huid beschermt is tegen de schadelijke effecten van de zon. Hierdoor wordt zonnebrand en onzuiverheden van de huid voorkomen.

Wat is de kracht van dit product?

Airlicium, XL-Protect, Salicylzuur en Niacinamide zijn de belangrijkste bestanddelen van deze zonnebrand. Door de aanwezigheid van deze stoffen werkt de zonnegel kalmerend op de acne-gevoelige huid en is hij geschikt om puistjes na het zonnen tegen te gaan. Daarnaast wordt de huid gematteerd en het risico op littekens verminderd.

Hoe gebruik je het?

Schud de zonnebrand goed voor gebruik. Breng de zonnebrand vervolgens het liefst een half uur voor blootstelling aan de zon aan op een gereinigde huid. Een formaat van een theelepeltje is hierbij voor het gezicht voldoende. Om de huid langdurig te beschermen, is het verstandig om elke twee uur royaal bij te smeren, zeker na transpireren of droogwrijven.

Let op!

Ondanks dat de zonnebrand geschikt is voor alle huidtypen, kan de aanwezigheid van salicylzuur zorgen voor huidirritatie. Stop gebruik direct bij huidirritatie en vermijd contact met de ogen.

2. Vichy Ideal Soleil Frisse gezichtsmist met SPF 50

Wat is het?

Vichy Ideal Soleil Frisse gezichtsmist met SPF 50 is een gezichtsmist in de vorm van een onzichtbare SPF-spray.

Waar helpt het bij?

Deze frisse gezichtsmist is geschikt om op ieder moment de aangebrachte zonnebrand bij te werken. De mist met hoge SPF-factor beschermt niet alleen de huid, maar laat ook nog een verfrissende geur achter.

Wat is de kracht van dit product?

De frisse gezichtsmist heeft een hoge beschermingsfactor, voelt licht aan en laat geen sporen achter. Daarnaast wordt de huid gehydrateerd, verfrist, kalmeert en versterkt zonder onzuiverheden van de huid aan te wakkeren. Ook is de gezichtmist verrijkt met Vulkanisch Water van Vichy dat vijftien krachtige mineralen bevat.

Hoe gebruik je het?

Schud goed voor gebruik. Spray vervolgens de mist op het gezicht voor blootstelling aan de zon. Herhaal dit regelmatig en royaal.

Let op!

Spray niet in de ogen. Gebruik de gezichtsmist regelmatig om gegarandeerd beschermd te zijn tegen de zon.

3. Biodermal Zonnefluide Gezicht SPF 30

Wat is het?

Biodermal Zonnefluide Gezicht SPF 30 is een zonnebrandcrème met UVA en UVB filters voor een optimale bescherming van de huid.

Waar helpt het bij?

Deze zonnebrandcrème is geschikt om de huid tegen zonnebrand te beschermen bij blootstelling aan de zon. Daarnaast helpt de crème om puistjes en andere onzuiverheden te voorkomen.

Wat is de kracht van dit product?

De formule van de crème bevat Zinc PCA en Triple Moist Complex. Zinc PCA voorkomt de puistjes die ontstaan na blootstelling van de zon en het Triple Moist Complex hydrateert de huid intensief en langdurig. Daarnaast is de zonnebrandcrème waterproof en verrijkt met canola olie, glycerine en vitamine E.

Hoe gebruik je het?

Reinig de huid en breng vervolgens voor blootstelling aan de zon een ruime hoeveelheid van de zonnefluide aan op het gezicht. Smeer goed uit en laat intrekken. Herhaal dit regelmatig voor een optimale bescherming.

Let op!

Deze zonnefluide is geschikt voor de normale en gemengde huid. Stop met het gebruik van de zonnefluide bij huidirritatie en vermijd contact met de ogen.

4. Biodermal After Sun Gel-Crème

Wat is het?

Biodermal After Sun Gel-Crème is een verkoelende gel-crème die de huid helpt herstellen na blootstelling aan de zon.

Waar helpt het bij?

De straling van de zon kan naast heerlijke warmte ook veel schade aan de huid geven. De gel-crème is geschikt om de huid na blootstelling aan deze schadelijke zon te behandelen en te verzorgen. De huid wordt hersteld, kalmeert, verkoelt en gehydrateerd.

Wat is de kracht van dit product?

De unieke samenstelling van ingrediënten zorgt voor een verkoelende en vochtinbrengende gel-crème. De crème is verrijkt met panthenol, oftewel provitamine B5, wat een sterk verkoelend effect heeft op de huid. Daarnaast heeft de gel-crème een neutrale PH-waarde en is dermatologisch getest.

Hoe gebruik je het?

Breng de gel-crème na blootstelling aan de zon aan op een schone huid. Gebruik hierbij een royale hoeveelheid en breng opnieuw aan wanneer de huid droog aanvoelt.

Let op!

Vermijd direct contact met de ogen.

5. Vision After Sun Aloë Vera Gel

Wat is het?

Vision After Sun Aloë Vera Gel is een verzorgingsproduct die de huid na langdurige blootstelling aan de zon verzorgd en herstelt.

Waar helpt het bij?

De verkoelende gel verzorgt de trekkerige en droge huid na het zonnen. Op deze manier wordt de schade aan de huid door de zon zoveel mogelijk beperkt.

Wat is de kracht van dit product?

De formule verrijkt met 85% Aloë Vera ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen van de huid en zorgt tegelijkertijd voor hydratatie. Daarnaast bevat de gel ook een actief bestanddeel om de huid te beschermen tegen huidveroudering.

Hoe gebruik je het?

Smeer een ruime hoeveelheid van de gel na het zonnen aan op de huid. Herhaal dit zodra de huid droog aanvoelt.

Let op!

Vermijd direct contact met de ogen. Stop met het gebruiken van de gel bij irritatie van de huid.

Wil je snel van je puistjes & acne af?

Bekijk dan ook meteen even "In 4 stappen de baas over jouw acne":

  • In 4 simpele stappen verlost van je puistjes;
  • Samengesteld door experts en ervaringsdeskundigen;
  • Tijdelijk afgeprijsd en 5 gratis extra's;
  • Afgelopen maand gingen meer dan 89 mensen je voor via deze aanpak.

 

Bedoordeel dit artikel