Puistjes, kleine vervelende rode bultjes die veel onzekerheid met zich Veel mensen hebben er al wel eens over gehoord: de ‘Aloë Vera’ plant. Want naast dat de plant een leuke en gemakkelijk te verzorgen kamerplant is, wordt de Aloë Vera in allerlei producten en voedingsmiddelen verwerkt. De geneeskrachtige eigenschappen van deze plant zijn immers niet te ontkennen, hier wordt al eeuwenlang over geschreven. Aloë Vera wordt dan ook effectief ingezet om huidaandoeningen zoals acne te behandelen. Maar wat voor plant is de Aloë Vera nu precies? En op welke manier bestrijdt het acne?
Aloë Vera
De Aloë Vera is een tropische vetachtige plant die zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten. Tegenwoordig is de plant wijdverspreid en te vinden in alle continenten van de wereld. Zoals de meeste andere vetachtige planten, heeft de Aloë Vera weinig verzorging nodig. De plant zorgt zelf voor de juiste vochthuishouding door water op te slaan in zijn geleiachtige bladeren. Hierdoor bestaat de Aloë Vera plant voor 99% tot 99,5% uit water. Het overige gedeelte van de plant, het gedeelte met de genezende werking, bestaat gemiddeld uit vijfenzeventig verschillende stoffen. Naast dat de plant bekend staat als kamerplant, heeft de Aloë Vera dan ook de titel ‘wonderplant’ gekregen. Het sap uit deze vetachtige plant is immers geneeskrachtig en heeft een positief effect op diverse lichaamsprocessen.
Medicinale werking van de Aloë Vera
Zoals gezegd zijn er meerdere manieren waarop de geneeskrachtige werking van de plant toegepast kan worden. Dit zijn enkele genezende eigenschappen van het sap die tevens ook bijdragen aan een goede gezondheid van de huid:
Ontgifting
Het sap van de Aloë Vera bevat veel sporenelementen. Sporenelementen zijn chemische elementen die in een kleine hoeveelheid in onze voeding aanwezig moeten zijn voor een goede gezondheid. Daarnaast zijn deze elementen ook onmisbaar bij het ontgiften van ons lichaam, dit is een proces in het lichaam waarbij schadelijke en giftige stoffen afgebroken en uitgescheiden worden. Voor dit proces zijn antioxidanten nodig die bij voldoende aanwezigheid van sporenelementen aangemaakt worden.
Herstellen van beschadigd weefsel
Gebleken is dat de Aloë Vera kan ondersteunen bij het genezingsproces van de huid door bij beschadigingen het herstelproces te stimuleren. Het sap van de plant bevat namelijk twee belangrijke hormonen die ervoor zorgen dat wondjes sneller genezen en nieuwe huidcellen ontstaan. De elasticiteit van de huid verbetert waardoor huidveroudering tegengegaan wordt.
Verbeteren van het immuunsysteem
Het sap van de plant zorgt daarbij ook voor een verbetering van het immuunsysteem. Dit is niet geheel onbelangrijk, want het immuunsysteem is jouw beschermingsmechanisme tegen indringers. Hier vallen uiteraard ook de rode indringers op je huid onder.
Naast de vele vitamines en mineralen in het sap, bevat Aloë Vera-sap ook belangrijke aminozuren waardoor tekorten in het lichaam worden aangevuld en je lichaam een echte oppepper krijgt.
Antibacteriële werking
Aloë Vera bevat veel antibacteriële mineralen, mineralen die schadelijke bacteriën bestrijden en doden. Hierdoor is er een veel kleinere kans op infecties en ontstekingen. Dit is niet alleen voordelig voor het interne milieu van het lichaam, maar uiteraard ook voor de huid. De huid is immers een barrière die veel in contact komt met bacteriën, waarvan de kwaadaardige bacteriën zo snel mogelijk verwijderd moeten worden om heftige en langdurige ontstekingen te voorkomen.
Je kunt je voorstellen dat deze medicinale eigenschappen een positieve bijdrage leveren aan onze gezondheid. Het is dan ook niet voor niets dat de geneeskrachtige Aloë Vera plant steeds bekender wordt. Ook in de strijd tegen acne wordt dit krachtige product steeds meer toegepast.
Aloë Vera en acne
Acne is een veelvoorkomende en daardoor bekende huidaandoening. De huidaandoening wordt voornamelijk in verband gebracht met pubers, omdat acne zich vaak tussen de leeftijd van 18 en 25 jaar uit. Toch is dit niet helemaal terecht. Acne komt immers op diverse leeftijden en in verschillende vormen voor.
Acne is een onschuldige, maar helaas een moeilijk te genezen huidaandoening. In de meeste gevallen verschijnt acne in een bepaalde leeftijdsperiode waarna het vanzelf weer verdwijnt. In enkele gevallen heeft iemand blijvende klachten van de huidaandoening.
Maar wees niet getreurd. Ondanks dat je acne moeilijk zelf kunt genezen, zijn er wel een aantal manieren waarop je een ernstige vorm van de huidaandoening kunt verminderen en voorkomen.
Het inzetten van de Aloë Vera plant, ook wel de ‘wonderplant’ genoemd, is een van deze manieren. De positieve werking van deze plant op de huid wordt steeds meer onderzocht en bevestigd. Ondanks dat er al veel behandel- en bestrijdingsmiddelen voor acne bestaan, wordt de nieuwe geneeskrachtige plant niet onder stoelen of banken gestoken. Het is een natuurlijk product dat effectief te gebruiken is bij elke vorm van acne en bij ieder huidtype. Door de natuurlijke werking van het Aloë Vera-sap wordt de acne immers niet agressief, maar juist rustig aangepakt. Deze ‘rustige’ behandelmethode is daardoor niet minder effectief, maar wel erg huidvriendelijk!
Welke toepassingsvormen voor de huid zijn er op de markt?
Zoals gezegd wordt het sap van de Aloë Vera plant gebruikt voor meerdere doeleinden. Zo kun je het bijvoorbeeld terugvinden in drankjes, make-up, haarproducten en tandpasta. Maar je kunt uiteraard niet de baas worden over jouw acne door je tanden tweemaal daags te poetsen met deze tandpasta. Gelukkig wordt het geneeskrachtige sap van de wonderplant ook toegevoegd in vele huidverzorgingsproducten. Dit zijn enkele voorbeelden van producten waarin het sap van de plant is verwerkt:
Aloë Vera gel
Een gel voor de huid geeft de huid de ideale verzorging. Vaak werkt een huidgel hydraterend, verzachtend en verzorgend. Door toevoeging van het Aloë Vera-sap krijgt de gel nog een extra werking. De huidcellen worden namelijk gestimuleerd om zich te vernieuwen waardoor de huid zich sneller herstelt en langer sterk en gezond blijft. Door de gel op de huid te masseren en te laten intrekken, dringt het sap de huidporiën binnen waar de strijd tegen acne kan beginnen.
Aloë Vera crème
Er liggen tegenwoordig een legio aantal huidverzorging crèmes in de schappen. Van een dagcrème voor de droge huid tot een nachtcrème voor de vette huid. Vele mensen integreren een verzorgende crème in hun dagelijkse verzorgingsritueel en dat is niet voor niets. Een goede crème heeft immers vele positieve effecten op de gezondheid van de huid. Naast het verzorgen van de huid, werkt de crème vaak hydraterend, kalmerend en herstellend.
Ook het sap van Aloë Vera wordt steeds meer gebruik als ingrediënt van de huidverzorgings crèmes. Op deze manier wordt de huid niet alleen verzorgt, gehydrateerd, gekalmeerd en hersteld, maar ook blootgesteld aan de geneeskrachtige eigenschappen van de Aloë Vera plant. Twee vliegen in één klap dus! En naast al deze positieve eigenschappen is een Aloë Vera crème ook nog geschikt voor ieder huidtype, waardoor het zoeken naar de juiste dag- of nachtcrème nooit meer voor problemen zorgt!
Gezichtsmaskers met Aloë Vera
Gezichtsmaskers bestaan al een lange tijd in allerlei soorten en maten, van een masker met een lekker geurtje tot een grappig uitziend gezichtsmasker. Ook het sap van de Aloë Vera plant is steeds meer terug te vinden in de maskers. Gezichtsmaskers op basis van Aloë Vera werken immers hydraterend en verzorgend en zijn daarbij geschikt voor ieder huidtype. Naast dat je kant-en-klare gezichtsmaskers kunt kopen, kun je ook zelf aan de slag gaan met een eigengemaakt Aloë Vera masker. Ze zijn makkelijk te maken en erg effectief. Bovendien is het een goedkope behandeling voor je huid zonder het gebruik van chemische middelen. Met deze twee ingrediënten kun je al een gezichtsmasker maken:
- 1 aloëverablad
- ½ kop kokosolie
Het masker maakt je door het aloëverablad te snijden en het gel uit de plant te halen. Door de kokosolie toe te voegen aan deze gel, creëer je een glad papje. Na het wassen van je gezicht, kun je het papje aanbrengen. Het beste resultaat bereik je door het gezichtsmasker de gehele nacht in te laten trekken.
Dit is uiteraard niet de enige manier waarmee je een gezichtsmasker op basis van Aloë Vera kunt maken. Ook met ingrediënten als yoghurt en verse komkommer maak je op eenvoudige wijze een wonderlijk masker!
Reinigingsmelk op basis van Aloë Vera
Een reinigingsmelk kan uiteraard niet ontbreken in jouw dagelijkse huidverzorging. Een goede reiniging is immers de eerste stap in de strijd tegen acne. Aloë Vera is dan ook geschikt als ingrediënt in een effectieve reinigingsmelk. Naast de hydraterende en verzorgende eigenschappen van de natuurlijke extracten van de plant, werkt Aloë Vera ook antibacterieel. Bacteriën worden gedood of onschadelijk gemaakt waardoor de huid en de huidporiën grondig gereinigd worden.
De tropische vetachtige plant afkomstig uit het Midden-Oosten heeft dus niet voor niets de bijnaam ‘wonderplant’ gekregen. Door de diverse geneeskrachtige eigenschappen, kan de plant ook zeker wonderen verrichten in jouw strijd tegen acne. Naast de natuurlijke werking van de plant, is het sap van de Aloë Vera ook nog eens geschikt voor ieder huidtype. Iedereen kan hiermee dus het gevecht aangaan tegen acneklachten.
Wil je snel van je puistjes & acne af?
Bekijk dan ook meteen even "In 4 stappen de baas over jouw acne":
- In 4 simpele stappen verlost van je puistjes;
- Samengesteld door experts en ervaringsdeskundigen;
- Tijdelijk afgeprijsd en 4 gratis extra's;
- Afgelopen maand gingen meer dan 114 mensen je voor via deze aanpak.